Amy Webb till Radar Summit

Pressmeddelande: Amy Webb till Radar Summit i höst.

Amy Webb huvudtalare vid Radar Summit

Pressmeddelande. Radar presenterar stolt den världsledande amerikanske framtidsforskaren Amy Webb som huvudtalare vid årets upplaga av konferensen Radar Summit.

Radar Summit är årets stora konferens för CIO:er och andra med strategiskt ansvar över organisationers IT-utveckling, digitalisering och digitala transformation. Inriktningen på eventet är nästa års strategiska trender. 2017 hade Radar Summit över 800 deltagare, varav 650 CIO:er. Det är därmed det event i Norden som samlar flest IT-beslutsfattare. Radar Summit går av stapeln den 13 november i år, på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Under Radar Summit 2018 ger Radars egna analytiker insikter tillsammans med en rad högprofilerade externa talare. Temat i år är:

  • Industrialiseringen av IT – möjligheter runt nya sätt att producera och leverera IT på.
  • Innovation genom IT – möjligheter med teknik av exponentiell och disrupt karaktär.
  • Cybersäkerhet – utmaningarna inom säkerhet och det regulatoriska området.

Amy Webb passar i sammanhanget in perfekt. Hon är en amerikansk futurolog, författare och en av världens tyngsta omvärldsanalytiker. Amy Webb är grundare till Future Today Institute och ansvarig för dess årliga och mycket inflytelserika årliga rapport om techtrender. Enligt tidningen Forbes är Amy Webb en av världens främsta tänkare kring teknikens påverkan på framtiden. Hon är ansedd som en av världens topp 50 påverkare inom teknik, innovation och förändring, med på den brittiska rankinglistan Thinkers50.

Amy Webb har en bakgrund som journalist och medieentreprenör. Hon har publicerat tre böcker och har spelat in en uppmärksammad TED Talk. Hon är också adjungerad professor i framtida teknologi vid New Yorks universitets Stern School of Business. Hennes kommande bok handlar om AI.

Amy Webb var nyligen talare vid World Economic Forum och senast på South by Southwest (SXSW) i Austin där hon också rankades som nummer ett av alla talare av den internationella publiken. Amy Webb kommer att tala på årets Radar Summit under rubriken ”The Signals are Talking”.

Amy Webb har utvecklat en metod för att samla in och analysera kvantitativa och kvalitativa data, hitta mönster i dessa och utifrån resultaten komma fram till kvalificerade analyser av framtida trender.

I en intervju med Dagens Nyheter 2017 förutspår hon mobiltelefonernas död om ungefär tio år. Hälften av i-ländernas befolkning kommer att använda rösttjänster inom fyra år och AI och maskininlärning kommer att skapa fantastiska förutsättningar för alla branscher. De nio företag som just nu enligt henne leder utvecklingen är Google, Apple, Facebook, IBM, Microsoft, Amazon, Alibaba Tencent och Baidu.

I en intervju i Svenska Dagbladet från i våras berättar hon att Kina just nu lägger grunden för att bli världsledare inom AI. Hon kallar det kinesiska bolaget Megvi Face++, ledande på algoritmer för ansiktsigenkänning, för ”det viktigaste som du inte känner till”.

Den senaste trendrapporten från Future Today Institute finns att ladda ned här.

Du hittar all information om Radar Summit här.

För vidare frågor, hör av dig till

Hans Werner, VD
hans.werner@radareco.se
Mob +46 (0)73 539 15 51