Patrik Granlind, analytiker, Radar

Patrik Mernassi Granlind, ny analytiker på Radar Ecosystem Specialists.

2018-02-07

Analytiker med intresse för försvar

Radarbloggen. Radar Ecosystem Specialists senaste rekrytering är en hejare på säkerhetsfrågor – i vid bemärkelse.

– Min senaste erfarenhet är från Utrikesdepartementet, UD, där jag sysslade med nedrustningsfrågor, bland annat av kärnvapen, säger Patrik Mernissi Granlind.

Bakom sig har 25-åringen två utbildningar; en kandidatexamen i internationella relationer från Stockholms universitet och en magister i krigsvetenskap från Försvarshögskolan. Nu går han in i rollen som analytiker på Radar, som arbetar med analys och rådgivning kring den nordiska IT-marknaden – rapporter, trender, marknadsundersökningar, rådgivning inom sourcing, digital arbetsplatsmognad, styrningsmodeller och mycket mer.

– Min bakgrund passar väl in, IT är idag närvarande i ett brett spektra av kompetenser och branscher, inte minst när det gäller cybersäkerhet, säger Patrik Mernissi Granlind.

– Jag har sedan tidigare erfarenhet av att analysera, jag har ett säkerhetstänk och en grundförståelse för globalisering och hur världen hänger samman.

Faktum är att han redan har arbetat på Radar, under ett tremånadersprojekt i somras.

– Jag trivdes väldigt bra och blev sugen på en fortsättning. Det är en väldigt trevlig atmosfär på Radar och jag är en nyfiken person som vill lära mig mer inom Radars kompetensområden.

Patrik Mernissi Granlind innebär en välkommen förstärkning till snabbväxande Radar.

– Vi är mycket glada att kunna rekrytera Patrik till vår verksamhet som han känner väl sedan tidigare. Med sin utbildningsbakgrund och erfarenhet stärker han Radars kompetens på flera viktiga områden, när internationalisering och inte minst informationssäkerhet på ett allt tydligare sätt ingår i vårt arbete. Patrik kommer att bli ett mycket bra tillskott till Radar och inte minst i vårt stöd av avancerade analyser och rådgivning till våra kunder, säger Hans Werner, VD på Radar Ecosystem Specialists.Sverker Brundin
Content Manager/Analyst
sverker.brundin@radareco.se
Mob +46 736 79 91 47