Anders Sylvin på Radar

Anders Sylvin, ny senior rådgivare på Radar Ecosystem Specialists.

2018-01-03

Anders tar med sig hjärtat till Radar

2018 är året då Radar går in i nästa fas – Radar 2.0. Första steget är rekryteringen av Anders Sylvin, före detta affärsutvecklare och kundansvarig på Evry.

– Min roll på Radar blir att arbeta som rådgivare och affärsområdesansvarig för CIO-benet, säger Anders Sylvin.

Han har lång erfarenhet av såväl teknik-, som affärssidan inom IT, och dessutom av ledarskapsfrågor.

– Rekryteringen av Anders Sylvin med bakgrund från såväl CIO-verksamhet som leverantör är ett steg i att bygga Radar 2.0 som det ledande bolaget för alla aktörer i IT-ekosystemet. Vi är mycket glada att hälsa Anders välkommen till oss, säger Radars VD Hans Werner.

Det som är riktigt intressant med Radar är positionen mitt emellan leverantör och beslutsfattare på kundsidan, säger Anders Sylvin.

36-åringen från Norrköping startade sin karriär som sommarjobbare på transport- och logistikföretaget Green Cargo. Där fick han successivt alltmer ansvarsfulla positioner, från projektledare till chef för IT-drift och infrastruktur. Som en av ett 20-tal av sammanlagt 3 500 anställda blev Anders uttagen till företagets ettåriga chefsprogram.

– Jag tror inte på slumpen. Om man kavlar upp ärmarna bygger man sina egna förutsättningar, säger Anders Sylvin.

Som chef på Green Cargo fick han tillfälle att utveckla sitt intresse för beteendevetenskap och psykologi.

– Vi får inte glömma bort att vi som beslutsfattare är människor. Därför har jag jobbat mycket med känslor. Jag tror på att ha med sig hjärtat, oavsett situation, säger Anders Sylvin.

Han har med sig perspektivet från både kund- och leverantörssidan inom IT och har varit beslutsfattare på bägge sidor.

– Jag förstår drivkrafterna. Vars och ens vinkel är sinsemellan centrerat kring att själv bli framgångsrik. Det som är riktigt intressant med Radar är positionen mitt emellan, vilket jag tror kan bidra till ett högre syfte; att göra Sverige som land mer framgångsrikt, säger Anders Sylvin.Sverker Brundin
Content Manager/Analyst
sverker.brundin@radareco.se
Mob +46 736 79 91 47