THOUGHT LEADERSHIP MAY 2018

Thought Leadership May Car manufacturing

What is a modern car?

One important way to understand cars is through their role in advanced manufacturing: countries that make (good) cars are at the forefront of tomorrow’s manufacturing technologies. In this view, it isn’t the car that matters; it’s the universe of industries and technologies that surround its making.Bilindustrin visar vägen framåt

Om vi bara klarar att hålla kvar kunskap och immateriella rättigheter i Sverige har den tillverkande industrin alla möjligheter att fortsätta att vara konkurrenskraftig många år framåt.

Det är visserligen sant att vi är dag är under större tryck från industrispionage och piratkopiering än någonsin tidigare. Radar har vid flera tillfällen varnat för statsunderstödda aktiviteter från Kina, inte minst vid Radar Summit i höstas.

Men Sverige har ändå goda möjligheter att stå emot. Det visar Radars VD Hans Werner i maj månads ”Thought Leadership” med bilindustrin som exempel. Som vanligt är denna minirapport på engelska.

Tidigare har det gått att piratkopiera bilar genom rekonstruktion – reverse engineering. Det går inte längre. Anledningen är att biltillverkningsprocessen är så komplex, med en uppsjö av tredjepartstillverkare inom allt från AI till lätta material.

Ladda ned rapporten via knappen härintill (för kunder).

DOWNLOAD AREA

För tillgång krävs att du loggar in i portalen och har ett aktivt abonnemang.
Login/Subscription required.

Tidigare utgåvor av Thought Leadership