Elnäten mest utsatta för cyberangrepp

Elnäten mest utsatta för cyberangrepp Cyberhoten mot Sverige ökar. Just nu är det militära säkerhetsläget i fokus, men angrepp av kriminella mot företag och myndigheter är värre i vardagen – särskilt som de drabbar alla.

Experten: ”Uppkopplade städer kommer att stoppa brottsligheten”

Experten: ”Uppkopplade städer kommer att stoppa brottsligheten” Just nu gör bland annat tveksamheter kring säkerheten att Sverige ligger internationellt efter på Internet of Things-projekt. Men tekniken har en enorm potential att förbättra samhällsnytta och att stoppa kriminalitet.

Internetexperten: ”Oroande att svensk internetaccess blir sämre”

Internetexperten: “Oroande att svensk internetaccess blir sämre” Sverige har länge varit ett föredöme när det gäller kvalitet och tillgång till internet, jämfört med övriga världen. Men nu ökar antalet problem.

Bimodal IT – fungerar inte i praktiken

Bimodal IT – fungerar inte i praktiken En trestegsmodell med integration i mitten är en väsentligt mycket mer logiskt uppbyggd modell för digital transformation än Gartners ”bimodal IT”. Det anser analysföretaget Radar Ecosystem Specialists.

Reella hot mot Sverige – cybersäkerhet på agendan

Reella hot mot Sverige – cybersäkerhet på agendan 59 procent av svenska företag har en plan för vad som ska ske efter ett cyberangrepp. – Vad gör resten, frågar sig Radars rådgivare Freddie Rinderud.

”Molnet är säkrast”

”Molnet är säkrast” Det sker en stark strömning mot molntjänster, bort från egen drift. Men vilka konsekvenser får det för säkerheten?

Strategisk IT frånvarande i valdebatten

Strategisk IT frånvarande i valdebatten Det är valår i Sverige och politikerna utlovar satsningar på integration, polisväsendet och pensionärerna. Men IT-användningen i kommuner och statliga myndigheter är ingen prioriterad fråga.

Böndernas bokföring utmanas av digitaliseringen

Böndernas bokföring utmanas av digitaliseringen Med start i integration och GDPR är LRF Konsult redo för en större digitaliseringsresa. IT-chefen ser fram emot stödet från de helt nya ägarna.

Här är de största insikterna från Radar I2I

Här är de största insikterna från Radar I2I Från digitalisering på strategisk nivå ner på skruvar och muttrar i API-hanteringen. Radars konferens Integrate to Innovate bjöd på kunskap i många lager.

Skatteverket vill bli din osynlige vän

Skatteverket vill bli din osynlige vän – Du ska inte själv behöva hålla reda på din skatt eller inkomst på olika håll. Det ska systemen göra, säger Johan Schauman, förändringsledare på Skatteverket.